Bu Eski Tarz Patates Çorbası, doyurucu yemeklerin ortak malzemelerle hazırlandığı ve her lokmanın bir hikaye anlattığı büyükannenin mutfağına bir yolculuktur.
Bu eski usul patates çorbası tarifi beni çocukluğuma götürüyor. Annem bu “sadece süt ve patates” çorbasını pazar geceleri sık sık yapardı. Kiliseden sonra patates çorbası yemek tüm kardeşlerimin hatırladığı bir gelenektir.
Mutfağından hatırladıklarım için anneme çok teşekkür ediyorum çünkü bütçesinden çok daha fazla aç çocuğu olduğunu biliyorum. Biz çocuklar, bu çorbayı sadece su ve süt ekleyerek nasıl daha fazla ağız için çoğaltacağını görünce hala gülüyoruz.
Konu “onun” patates çorbasını yapmak olduğunda annemden farklı yaptığım bir şey var. Sonunda biraz tereyağı eklemeyi seviyorum. Lezzeti artırır ve yenilmez bir zenginlik katar.
Tereyağının eklenmesi bu tarifi 4 bileşenli patates çorbası haline getirir. Bunu 5 malzemeli patates çorbasına dönüştürmek için tavuk suyu veya sebze suyuyla da yapılabilir, bu da lezzeti güzelce derinleştirir.
Bu tarifi hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Doğranmış patatesleri geniş bir tencereye koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kaynamaya bırakın ve daha sonra kısık ateşte, yaklaşık 15 dakika, çatalla yumuşayana kadar pişirin.
Suyu dikkatlice boşaltın ve patateslerin bulunduğu tencereyi ocağa geri koyun. Sütü ekleyin ve ısıyı orta dereceye ayarlayın. Kaynatmayınız.
Sütü yaklaşık 10 dakika boyunca buharda pişirin ve tavanın kenarlarında zar zor kaynatın. Tadına göre tuz ve karabiber ekleyin. Tereyağını ekleyin ve yavaşça karıştırarak erimesini sağlayın. Ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.
Bu tarif Russets, sarı veya kırmızı patateslerle yapılabilir. Genelde elimde hangi çeşit varsa onu kullanıyorum. Annem her zaman basit patates çorbasını Russets’le yapardı.
Yazıldığı gibi, bu tariften iyi büyüklükte bir çorba kabı elde edilir. Masanızda çok fazla kişi yoksa tarifi yarıya indirmekten çekinmeyin.
Çorba buzdolabında birkaç gün saklanabilir ve çocuklarım için popüler bir öğle yemeğidir. Kaselerini ekstra peynir ve domuz pastırması parçalarıyla doldurmayı da seviyorlar.
Bu eski moda patates çorbası gibi daha fazla tarif mi arıyorsunuz?
Bu 3 malzemeli kurabiyeler klasik bir kurabiyedir; Çocukluğumun unutulmaz bir anısı olan çiğnenebilir, yoğun, fıstık ezmeli kurabiyeleri sadece bir yumurta, bir fincan fıstık ezmesi ve bir fincan şeker oluşturuyor .
Tarçınlı kahverengi şekerli streusel sosla kaplanmış sıcak pişmiş elma dilimleri, bu elmalı gevrek tarifini tatlı olarak kolay bir kazanca dönüştürüyor.
Basit bir sırla kaplanmış yumuşak, hafif gevrek yulaf ezmeli kurabiyeler , bir bardak süt veya bir fincan kahve için yalvaran eski moda bir ikramdır.
Eski moda, tatlı ve naneli ev yapımı tereyağlı naneler, şimdiye kadar tattığınız mağazadan satın alınan şekerler gibi ağzınızda erir. Ve yakında denemek için bu ev yapımı ilahiye gözüm takıldı .
5 dakikalık çikolatalı şekerleme, cömertçe cevizlerle doldurulmuş kremalı bir çikolatalı şekerleme tarifi. Sadece birkaç dakika içinde bir araya gelir ve hediye vermek, atıştırma yapmak ve her türlü durumda servis yapmak için mükemmeldir.
Bu tarif Russets, sarı veya kırmızı patateslerle yapılabilir. Genelde elimde hangi çeşit varsa onu kullanıyorum.
Kalori: 238 kcal · Karbonhidratlar: 6 g · Protein: 4 g · Yağ: 6 g · Doymuş Yağ: 3 g · Çoklu Doymamış Yağ: 0,2 g · Tekli Doymamış Yağ: 1 g · Trans Yağ: 0,1 g · Kolesterol: 20 mg · Sodyum : 352 mg · Potasyum: 185 mg · Lif: 0,02 g ·Şeker: 6 g · A Vitamini: 256 IU · Kalsiyum: 151 mg · Demir: 0,01 mg