Zengin, cevizli notalar ve yuvarlanmış, doyurucu yulaf, bu kremsi, rüya gibi Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi’nde gerçek şiiri yaratıyor. Kahvaltı için saf rahatlık yemeği.
Yıllar önce oğlum fıstık ezmesi ve jöleli yulaf ezmesi yapmamı önerdiğinde hissettiğim utancı hâlâ hatırlıyorum. Çocuklarım bu kahvaltıyı çok sevdi . Bu onlara en sevdikleri sandviçi hatırlattığında nasıl olmasınlardı?
Fıstık ezmesi yulaf ezmesini koyulaştırır ve belirgin bir fıstık ezmesi tadı yaratır. Jöleyle birleştiğinde bu yulaf ezmesi gerçekten çocuklarımın en sevdiği sandviçi anımsatıyor. Aslında yemekten de keyif aldım.
Kardeşime bu yeni konseptten bahsettiğimde güldü ve hemen hemen her gün yulaf ezmesine fıstık ezmesi karıştırdığını söyledi. Sadece oyuna geç kaldım.
O zamandan beri eğlenceli bir varyasyon için bu yulaf ezmesi tarifine dilimlenmiş muz ve doğranmış elma ekledik. Elmaları eklerken başlangıçta ekliyorum, böylece yumuşamaları için birkaç dakikaları olur.
Yulaf ezmesi piştikten sonra üzerine taze muz dilimleri ekliyorum. Şahsen ben bu tarif için çıtır fıstık ezmesi yerine kremalıyı tercih ediyorum. Ancak yulaf ezmenizde fındık seviyorsanız, bu onları oraya koymanın harika bir yoludur.
Tıpkı elmalarda olduğu gibi, pişirme işlemi sırasında biraz yumuşamalarını sağlayacak kadar erken eklediğinizden emin olun. Aksi takdirde doku benim için çok gevrek.
Bu tarifi hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Orta boy bir tencereye yulaf, su ve tuzu ekleyerek başlayın. Daha sonra yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra ısıyı en aza indirin ve yulaflar yumuşak ve çiğnenebilir hale gelinceye kadar 3-4 dakika pişirin. Isıdan çıkarın.
Fıstık ezmesini yulaf ezmesine ekleyin ve yavaşça karıştırarak her tarafa dönmesini sağlayın. Daha sonra yulaf ezmesini kaselere paylaştırın.
Reçeli küçük bir kapta veya fincanda pürüzsüz ve dökülebilir hale gelinceye kadar karıştırın. Son olarak her porsiyonun üzerine reçeli gezdirin.
Fıstık ezmeli yulaf ezmesi gibi daha fazla tarif mi arıyorsunuz?
Yaban Mersini ve Kremalı Badem Yulaf Ezmesi, her lokmada dolgunlaşan ve lezzetle patlayan yaban mersini ile doludur. Ve tatlı bir kase Çilek ve Kremalı Yulaf Ezmesi, muhtemelen kahvaltıda rahat yiyeceklerin somut örneğidir.
Yulaf ezmesi, pişmiş armut, tarçın, esmer şeker ve tereyağı ile doldurulmuş Baharatlı Armut Yulaf Ezmesi , hafta içi bir kahvaltı keyfidir. Ve gözüm tamamen bu Fırınsız Fıstık Ezmeli Yulaf Karelerinde .
Fırında Yulaf Ezmesini henüz denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Bunu her yaptığımda iki başparmak alıyor. Hafifçe tarçınla tatlandırılan ve tatlı kurutulmuş meyvelerle dolu olan bu ürün, ortalama bir kase yulaf ezmesinden çok daha heyecan verici.
Kabak Baharatlı Fırında Yulaf Ezmesi en sevdiğimiz kahvaltılardan biridir; Eğer izin verirsem çocuklarım sonbahar boyunca her sabah bunu mutlu bir şekilde yerlerdi. Ve Elmalı Turta Fırında Yulaf Ezmesi yumuşak elma dilimleri, esmer şeker ve baharatlarla doldurulur.
Kalori: 341 kcal · Karbonhidratlar: 47 g · Protein: 10 g · Yağ: 14 g · Doymuş Yağ: 3 g · Çoklu Doymamış Yağ: 4 g · Tekli Doymamış Yağ: 6 g · Sodyum: 257 mg · Potasyum: 284 mg · Lif: 5 g · Şeker: 13 g · C Vitamini: 2 mg ·Kalsiyum: 42 mg · Demir: 2 mg
{ilk olarak 10/6/12’de yayınlandı – tarif notları ve fotoğraflar 6/9/23’te güncellendi}