DOLAR 32,8248 0.04%
EURO 35,2439 -0.18%
ALTIN 2.451,13-1,53
BITCOIN 21101530,17%
İstanbul
27°

AÇIK

03:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi

Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi

ABONE OL
Eylül 16, 2023 17:14
Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zengin, cevizli notalar ve yuvarlanmış, doyurucu yulaf, bu kremsi, rüya gibi Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi’nde gerçek şiiri yaratıyor. Kahvaltı için saf rahatlık yemeği.

jöle ile beyaz kasede fıstık ezmesi ve jöle ile yulaf ezmesi

Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi

Yıllar önce oğlum fıstık ezmesi ve jöleli yulaf ezmesi yapmamı önerdiğinde hissettiğim utancı hâlâ hatırlıyorum. Çocuklarım bu kahvaltıyı çok sevdi . Bu onlara en sevdikleri sandviçi hatırlattığında nasıl olmasınlardı?

Fıstık ezmesi yulaf ezmesini koyulaştırır ve belirgin bir fıstık ezmesi tadı yaratır. Jöleyle birleştiğinde bu yulaf ezmesi gerçekten çocuklarımın en sevdiği sandviçi anımsatıyor. Aslında yemekten de keyif aldım.

Fıstık Ezmesi ve Jöle Yulaf Ezmesi

Kardeşime bu yeni konseptten bahsettiğimde güldü ve hemen hemen her gün yulaf ezmesine fıstık ezmesi karıştırdığını söyledi. Sadece oyuna geç kaldım.

O zamandan beri eğlenceli bir varyasyon için bu yulaf ezmesi tarifine dilimlenmiş muz ve doğranmış elma ekledik. Elmaları eklerken başlangıçta ekliyorum, böylece yumuşamaları için birkaç dakikaları olur.

fıstık ezmesi ve jöle ile çömlek kasesinde yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi piştikten sonra üzerine taze muz dilimleri ekliyorum. Şahsen ben bu tarif için çıtır fıstık ezmesi yerine kremalıyı tercih ediyorum. Ancak yulaf ezmenizde fındık seviyorsanız, bu onları oraya koymanın harika bir yoludur.

Tıpkı elmalarda olduğu gibi, pişirme işlemi sırasında biraz yumuşamalarını sağlayacak kadar erken eklediğinizden emin olun. Aksi takdirde doku benim için çok gevrek.

bir kepçe fıstık ezmesi ile tavada yulaf ezmesi

Fıstık Ezmesi Yulaf Ezmesi Tarifi

Bu tarifi hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • eski moda yulaf
  • su
  • koşer tuzu
  • kremalı veya gevrek fıstık ezmesi
  • meyve ezmesi, reçel veya jöle
içine fıstık ezmesi eklenmiş ocakta yulaf ezmesi

Orta boy bir tencereye yulaf, su ve tuzu ekleyerek başlayın. Daha sonra yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra ısıyı en aza indirin ve yulaflar yumuşak ve çiğnenebilir hale gelinceye kadar 3-4 dakika pişirin. Isıdan çıkarın.

Fıstık ezmesini yulaf ezmesine ekleyin ve yavaşça karıştırarak her tarafa dönmesini sağlayın. Daha sonra yulaf ezmesini kaselere paylaştırın.

Reçeli küçük bir kapta veya fincanda pürüzsüz ve dökülebilir hale gelinceye kadar karıştırın. Son olarak her porsiyonun üzerine reçeli gezdirin.

üzerine fıstık ezmeli yulaf ezmesi ve kayısı reçeli gezdirilir

Fıstık Ezmeli Yulaf Ezmesi

Fıstık ezmeli yulaf ezmesi gibi daha fazla tarif mi arıyorsunuz?

Yaban Mersini ve Kremalı Badem Yulaf Ezmesi, her lokmada dolgunlaşan ve lezzetle patlayan yaban mersini ile doludur. Ve tatlı bir kase Çilek ve Kremalı Yulaf Ezmesi, muhtemelen kahvaltıda rahat yiyeceklerin somut örneğidir.

Yulaf ezmesi, pişmiş armut, tarçın, esmer şeker ve tereyağı ile doldurulmuş Baharatlı Armut Yulaf Ezmesi , hafta içi bir kahvaltı keyfidir. Ve gözüm tamamen bu Fırınsız Fıstık Ezmeli Yulaf Karelerinde .

çömlek kasede yulaf ezmesi üzerine çilek reçeli

Fırında Yulaf Ezmesini henüz denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Bunu her yaptığımda iki başparmak alıyor. Hafifçe tarçınla tatlandırılan ve tatlı kurutulmuş meyvelerle dolu olan bu ürün, ortalama bir kase yulaf ezmesinden çok daha heyecan verici.

Kabak Baharatlı Fırında Yulaf Ezmesi  en sevdiğimiz kahvaltılardan biridir; Eğer izin verirsem çocuklarım sonbahar boyunca her sabah bunu mutlu bir şekilde yerlerdi. Ve Elmalı Turta Fırında Yulaf Ezmesi yumuşak elma dilimleri, esmer şeker ve baharatlarla doldurulur.

Yeni Tariflerin gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın!

Porsiyon: 4 porsiyon

  • Orta boy bir tencerede yulafı, suyu ve tuzu kaynatın. Isıyı en aza indirin ve yulaflar yumuşak ve çiğnenebilir hale gelinceye kadar 3-4 dakika kaynamaya bırakın. Isıdan çıkarın.
  • Fıstık ezmesini yulaf ezmesine ekleyin ve yavaşça karıştırarak her tarafa dönmesini sağlayın. Yulaf ezmesini kaselere boşaltın.
  • Reçeli küçük bir kaseye veya bardağa koyun ve pürüzsüz ve dökülebilir hale gelinceye kadar bir kaşıkla karıştırın. Her porsiyonun üzerine reçeli gezdirin.

Kalori: 341 kcal · Karbonhidratlar: 47 g · Protein: 10 g · Yağ: 14 g · Doymuş Yağ: 3 g · Çoklu Doymamış Yağ: 4 g · Tekli Doymamış Yağ: 6 g · Sodyum: 257 mg · Potasyum: 284 mg · Lif: 5 g · Şeker: 13 g · C Vitamini: 2 mg ·Kalsiyum: 42 mg · Demir: 2 mg

{ilk olarak 10/6/12’de yayınlandı – tarif notları ve fotoğraflar 6/9/23’te güncellendi}

Gümüş kaşıkla beyaz kasede PB&J Yulaf ezmesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.