Bu Yumurtalı Tatlı Patates Hash’ta kavrulmuş tatlı patatesler, gevrek sıcak bebek ıspanağı ve baharatlı kahvaltılık sosislerin hepsi bir yumurta ile doldurulur.
Bu tarifi oğlumun çocukluğu boyunca pek çok kez hazırladım. Menüde bu varken her zaman tabaklarını temizlerlerdi.
Bu kahvaltı karışımı ilk kez 10 yıl önce masama geldi. Oğullarımın, her büyük lokmada her şeyin küçük bir kısmını çatallarına nasıl yığacaklarını öğrendiklerinde gösterdikleri gururu hala hatırlayabiliyorum.
Bunu yapmanın ıspanağın tadını çok daha güzel hale getirdiğini gururla bize bildirdiler. Çocukken ıspanaktan ne kadar hoşlanmadığımı çok iyi hatırladığım için empati yapabiliyorum. Artık çoğu zaman çocuklarımın bundan keyif almasına minnettarım.
Ispanaklı kahvaltı, yeşil yapraklı sebzelere erken başlamanın harika bir yoludur. Ve henüz yumurta ve ıspanak gibi muhteşem lezzetlere alışmadıysanız, oğullarımın çok sevdiği Power Eggs’i de denemenizi tavsiye ederim.
Üzerine yumurta konulan haşhaş, kahvaltıda, öğle yemeğinde veya akşam yemeğinde en sevdiğim yemeklerden biridir. Buzdolabında kalanları saklamak için sık sık ikili tarif yapıyorum.
Sevmediğim tek bir karma versiyonunu denediğimi sanmıyorum. Tatlı patates ve ıspanak haşlaması, pastırmalı çıtır haşlama, patates ve sebze , lahana ve konserve dana haşlaması ve kahvaltı tavalarının hepsi harika seçeneklerdir.
Bu tarifi hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Fırını önceden 400°F’ye ısıtın. Tatlı patatesleri geniş bir karıştırma kabına koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Cömertçe tuz ve karabiber serpin ve iyice kaplayacak şekilde fırlatın.
Büyük bir fırın tepsisini yağla kaplayın ve üzerine patatesleri yayın. Patatesleri çatalla yumuşayıncaya kadar kızartın ve daha sonra biraz daha kızartarak kenarlarının hafif çıtır olmasını sağlayın.
Bu, o anda kaç patates pişirdiğime bağlı olarak genellikle 45-70 dakika sürer.
Patatesler neredeyse pişince sosisleri ve soğanları orta-yüksek ateşte büyük bir tavaya ekleyin. Soğanları kavururken sosisleri de pişirin ve ufalayın.
Sosisleri boşaltın (gerekirse) ve ıspanağı ekleyin. Ateşten alın ve ıspanakları soldurmak için birlikte atın. Servis tabağına alın ve sıcak kalması için üzerini gevşek bir şekilde örtün.
Sosis için kullanılan aynı tavada yumurtaları, beyazları katılaşana ve sarıları hala yumuşak ve akıcı olana kadar pişirin. Yemeye hazır olduğunuzda ıspanak karışımının üzerine yumuşak yumurtaları ekleyin.
Ispanaklı ve tatlı patatesli bu kahvaltıya benzer daha fazla tarif mi arıyorsunuz?
Lahana, Patates ve Fasulyeli Sosis Hash, akşam yemeği planımın olmadığı veya yemek yapma motivasyonumun çok az olduğu gecelerde en sevdiğimiz akşam yemeklerinden biridir. Şanslıyız ki bu aynı zamanda en sevdiğimiz yemeklerden biri!
Kenarları kızartılmış ve hafifçe karamelize edilmiş kavrulmuş tatlı patatesler, lezzetli bir Sosisli Tatlı Patates Haş’ı oluşturmak için baharatlı sıcak sosis ve avuç dolusu körpe ıspanakla birleştirilir .
Adaçayı Kremalı Soslu Tatlı Patates Gnocchi çok yakında denemek üzere listemde ve bu sonbaharda havalar serinler serinlemez bu Tatlı Patates Turtası da listemde olacak.
Daha fazla harika tatlı patates tarifleri için bu Sığır Eti ve Siyah Fasulye Doldurulmuş Patateslere ve bu Tatlı Patates Tepeli Rancher’s Pie’a göz atın .
Kalori: 518 kcal · Karbonhidratlar: 25 g · Protein: 20 g · Yağ: 37 g · Doymuş Yağ: 11 g · Çoklu Doymamış Yağ: 5 g · Tekli Doymamış Yağ: 19 g · Trans Yağ: 0,2 g · Kolesterol: 82 mg · Sodyum : 808 mg · Potasyum: 855 mg · Lif: 4 g ·Şeker: 6 g · A Vitamini: 18930 IU · C Vitamini: 13 mg · Kalsiyum: 78 mg · Demir: 3 mg
{ilk olarak 1/11/12’de yayınlandı – tarif notları ve fotoğraflar 20/9/23 tarihinde güncellendi}